Business Internaţional

Imigraţia în Marea Britanie continuă să crească la un nivel record în ciuda politicilor guvernamentale de a o descuraja. Anul trecut au sosit peste jumătate de milion de migranţi

Imigraţia în Marea Britanie continuă să crească la...

Autor: Valeriu Dănilă

25.05.2023, 17:13 273

Un număr record de migranţi au intrat anul trecut în Marea Britanie, scotând astfel la iveală diviziunile din cadrul Partidului Conservator, în prezent partid aflat la guvernare, şi nevoia urgentă de forţă de muncă din această ţară, scrie Bloomberg.

Se estimează că au intrat în Marea Britanie cu 606.000 de persoane mai multe decât au plecat, potrivit datelor publicate de Office for National Statistics. Aceasta reprezintă o creştere cu 118.000 faţă de anul precedent.

Prim-ministrul Rishi Sunak este sub presiune pentru a îndeplini promisiunea Partidului Conservator de a reduce imigraţia, un argument central care a codus la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acest obiectiv este în conflict cu lipsa de personal care zguduie economia Regatului Unit şi în special serviciul public de sănătate (NHS), după ce peste 500.000 de oameni au părăsit piaţa muncii la începtul pandemiei.

„Trebuie să fim sensibili la nevoile NHS, ale economiei, dar, în principiu, cifrele sunt prea mari, le voi reduce”, a declarat Sunak pentru emisiunea This Morning de la ITV.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO