Business Internaţional

Imperiul clădit de Trump se clatină sub asediu: autorităţile din statul New York au declanşat o investigaţie care vizează Fundaţia Trump

Imperiul clădit de Trump se clatină sub asediu:...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

05.10.2018, 13:39 92

Autorităţile din statul american New York au declanşat o nouă investigaţie care îl vizează pe preşedintele Donald Trump, acesta fiind acuzat că a condus Fundaţia Trump cu nerespectarea legilor statului şi a celor federale, a declarat joi procurorul general al statului New York, relatează AP.

Procurorul General, Barbara Underwood, dă în judecată fundaţia, spunând că a încălcat regulile care interzic organizaţiile caritabile să se angajeze în activităţi politice.

"Legea este clară, fundaţiile private nu îşi pot folosi fondurile pentru beneficiul personal sau de afaceri al directorilor lor şi nu se pot angaja în activităţi politice", argumentează instanţa.

Avocaţii lui Trump au cerut unui judecător să respingă cazul, spunând că este motivat politic.

Procurorii şi-au reiterat cererea ca Trump să nu poată fi implicat în conducerea organizaţiilor de caritate timp de 10 ani.

Ei au spus că fundaţia a fost folosită în mod necorespunzător de mai multe ori în beneficiul personal al lui Trump în organizarea campaniei sale electorale din 2016.

"Consiliul de administraţie şi-a delegat în întregime atribuţiile, lăsând Fundaţia să opereze fără nici o supraveghere şi i-a permis lui Trump să folosească activele acesteia pentru a satisface obligaţiile legale ale societăţilor sale, pentru a promova hotelurile Trump, pentru a cumpăra obiecte personale, iar în 2016, în direcţia lui Trump şi a campaniei sale prezidenţiale, să promoveze candidatura lui Trump la funcţia politică:", se arată în dosarul depus la instanţă.

Avocaţii lui Trump au declarat că orice încălcare a regulilor este una minoră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO