Business Internaţional

Imperiul magnatului media Murdoch primeşte o lovitură din plin: Acţionarii nu sunt de acord pentru fuziunea postului de televiziune Fox cu divizia News

Imperiul magnatului media Murdoch primeşte o lovitură...

Autor: Valeriu Dănilă

25.01.2023, 10:18 125

Rupert Murdoch a renunţat la propunerea de a combina Fox şi News Corp, după ce încercarea sa de a aduce înapoi cele două entităţi ale imperiului său media a fost întâmpinată cu rezistenţă de către acţionari, scrie Financial Times.

Companiile lui Murdoch au anunţat marţi că „comitetele speciale” înfiinţate pentru a explora condiţiile presupusei fuziuni vor fi desfiinţate cu efect imediat, pe motiv că propunerea nu serveşte interesele acţionarilor Fox şi News Corp „în acest moment”.

Fox şi News Corp au spus că Murdoch şi fiul său Lachlan au stabilit că fuziunea nu este „optimă” pentru acţionari, o recunoaştere a rezervelor marilor investitori care se temeau că fuziunea nu se va la realiza întreaga valoare a activelor.

Pe lângă renunţarea la fuziunea planificată, News Corp este în discuţii avansate pentru a-şi vinde cota de 80% din Move rivalei CoStar, potrivit surselor.

CoStar este proprietarul listat pe Nasdaq al unor branduri, inclusiv Apartments.com, LoopNet şi Homes.com. Grupul este una dintre cele mai mari afaceri imobiliare digitale din America, cu o valoare de piaţă de aproximativ 32 de miliarde de dolari.

News Corp deţine aproximativ 80% din Move, în timp ce restul de 20% este deţinut de REA Group, grupul imobiliar australian listat, care este, de asemenea, deţinut majoritar de News Corp.

O vânzare a pachetului Move ar fi suficient de semnificativă ca mărime pentru a fi schimba calculele pentru comitetele care evaluează fuziunea Fox şi News Corp.

Murdoch, în vârstă de 91 de ani, a propus în octombrie să recombine grupul de televiziune din spatele canalului Fox News cu cel de publicaţii scrise, inclusiv The Wall Street Journal, într-o înţelegere care ar fi împletit rămăşiţele imperiului său după aproape un deceniu de separare.

Murdoch credea că există oportunităţi de colaborare între mărcile de ştiri de afaceri ale Fox şi News Corp, inclusiv Fox Business, Fox News, Barron’s, MarketWatch şi The Wall Street Journal.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu rezistenţa unor mari acţionari ai News Corp, care credeau că societatea fuzionată ar avea o valoare mai mică la bursă decât grupurile individuale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO