Business Internaţional

Importurile chinezeşti cresc pentru prima dată în doi ani

Importurile chinezeşti cresc pentru prima dată în doi ani

Autor: Catalina Apostoiu

09.09.2016, 00:00 481

Importurile Chinei au crescut surprinzător în august, primul avans din ultimii doi ani, sugerând o posibilă redresare a cererii interne din a doua economie ca mărime a lumii, scrie Deutsche Welle.

Datele pozitive plasează a doua mare economie a lumii pe o poziţie mai stabilă. China a importat cu 1,5% mai multe bunuri în august decât în aceeaşi lună a anului trecut, înregistrând prima creştere anuală a importurilor din octombrie 2014. Exporturile au dat de asemenea semne de îmbunătăţire, scăzând cu 2,8% anual. Împreună, datele indică o diminuare a excedentului comercial la 52,05 mld. $ în august, comparativ cu 52,31 mld. dolari în iulie.

Cererea în creştere ar putea fi pusă în mare măsură pe seama redresării preţurilor materiilor prime, însă achiziţiile masive realizate în urma precipitaţiilor abundente din această vară au împins de asemenea importurile în sus.

Mulţi chinezi au dorit să-şi înlocuiască autovehiculele afectate după inundaţiile severe, iar companiile din sectorul construcţiilor şi-au refăcut stocurile de ţiţei şi minereu de fier pentru a contribui la eforturile de reconstrucţie. Importurile de materii prime cheie, ca minereul de fier, ţiţeiul şi cărbunele, au înregistrat creşteri de două cifre. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO