Business Internaţional

In Afganistan poliţia ţine la distanţă clienţii Kabul Bank. În câteva zile au fost retrase 200 mil. dolari

In Afganistan poliţia ţine la distanţă clienţii Kabul Bank. În câteva zile au fost retrase 200 mil. dolari

Autor: Andreea Neferu

05.09.2010, 17:10 32

Forţe de securitate înarmate erau staţionate în aceastădupă-amiază în faţa principalei filiale a Kabul Bank, cea mai marebancă comercială din Afganistan, în condiţiile în care clienţiicontinuau să îşi retragă banii, scrie BBC News. Zona din faţabăncii a fost înconjurată cu sârmă ghimpată pentru a ţine mulţimeala distanţă. În ultimele zile clienţii au retras peste 200 demilioane de dolari din conturile băncii, care are active totale de1,3 miliarde de dolari. Celor care vor să îşi retragă banii li s-aspus că o singură filială deţine dolari şi că nu pot retrage maimult de 10.000 de dolari.

Panica din Afganistan a pornit la finalul lunii august, atunci cândbanca centrală locală i-a tras la răspundere pe preşedintele şi pedirectorul executiv ai Kabul Bank, după ce a descoperit căinstituţia bancară ar fi împrumutat sute de milioane de dolari unorpersoane apropiate preşedintelui Hamid Karzai, bani ce ar fi ajunsîn investiţii imobiliare riscante din Dubai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO