Business Internaţional

În Belgia au fost depistate 60 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus în doar o zi

În Belgia au fost depistate 60 de cazuri de infecţii cu...

Autor: Anamaria Cadis

07.03.2020, 15:21 20119

Autorităţile medicale belgiene au anunţat că au fost identificate 60 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, numărul total al celor bolnavi ajungând la 169 şi ţara este a cincea ca număr de bolnavi din Europa, scrie lesoire.be. 

Ministerul Sănătăţii din Belgia a anunţat pe un site dedicat epidemiei cu noul coronavirus că au fost efectuate până acum 771 de teste, dintre acestea 169 au fost pozitive.

Cei mai mulţi dintre belgienii infectaţi au călătorit în afara graniţelor ţării, iar dintre aceştia, 40 sunt din provincia Flandra, 15 în Valonia şi 5 în Bruxelles.

„Majoritatea pacienţilor pozitivi au călătorit recent, dar vedem din ce în ce mai multe infecţii locale”, a declarat un reprezentant al serviciului public medical belgian.

Autorităţile belgiene au făcut apel la izolarea strictă a tuturor pacienţilor depistaţi pozitiv pentru COVID-19, mai ales că mulţi dintre cei bolnavi sunt lăsaţi să stea acasă deoarece prezintă simptome uşoare sau sunt asimptomatici.

Tot sâmbătă au fost anunţat 47 de cazuri noi de îmbolnăviri în Germania şi 53 în Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO