Business Internaţional

În curând în Danemarca energia regenerabilă nu va mai avea nevoie de subvenţii primite de la stat

În curând în Danemarca energia regenerabilă  nu va mai avea nevoie de subvenţii  primite de la stat

Danemarca este una dintre cele mai avansate ţări din lume în ceea ce priveşte obţinerea energiei din surse regenerabile.

Autor: Catalina Apostoiu

26.04.2017, 00:00 1007

După mai mult de patru decenii în care s-a bazat pe subvenţii, sectorul energiei regenerabile al Danemarcei este pregătit să se descurce pe cont propriu mult mai devreme decât s-ar fi aşteptat oricine, scrie Bloomberg.

Ministrul danez al energiei, Lars Christian Lilleholt, spune că ìîn numai câţiva aniî, furnizorii de energie verde nu vor mai avea nevoie de subvenţiile primite de la stat, adăugând că anul trecut o astfel de realizare ar fi fost greu de imaginat.

Oficialul danez spune că experienţa din Danemarca, ţara de origine a Vestas Wind Systems, cel mai mare producător de turbine eoliene din lume, şi Dong Energy, cel mai mare operator de centrale eoliene offshore din lume, demonstrează că acum costurile de producţie a cărbunelui nu se mai situează sub cele ale energiei regenerabile.

Danemarca vrea ca toate necesităţile sale energetice să fie acoperite de regenerabile până în 2050, jumătate din această ţintă urmând a fi atinsă în 2030.

 
AFACERI DE LA ZERO