Business Internaţional

În cursa pentru dezvoltarea rapidă a unui vaccin anticoronavirus, a pus oare Pfizer profitul pe primul loc?

În cursa pentru dezvoltarea rapidă a unui vaccin...

Autor: Catalina Apostoiu

28.02.2021, 10:10 178

Industria farma mondială a fost capabilă să dezvolte mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 într-un timp record. A fost pus oare profitul pe primul loc, în detrimentul vieţilor omeneşti?, se întreabă Deutsche Welle.

Anul trecut, Albert Bourla, CEO-ul gigantului farma Pfizer, s-a aflat în faţa unei alegeri şi a decis să-şi asume un risc masiv. În loc de a participa la Operation Warp Speed, iniţiativa americanilor pentru crearea de mai multe vaccinuri cât mai rapid posibil, acesta a preferat să rămână independent.

Bourla a decis să investească 2 mld. dolari în BioNTech, un start-up din vestul Germaniei, iar instinctul său s-a dovedit a fi corect, start-up-ul venind cu formula pentru primul vaccin anticoronavirus aprobat de SUA, UE şi alte guverne.

Pentru mulţi, Bourla şi fondatorii BioNTech Özlem Türeci şi Ugur Şahin sunt eroi în lupta lumii împotriva coronavirusului. Companiile mai colaboraseră pentru un vaccin antigripal în 2018. Pfizer îşi are începuturile în 1849, iar astăzi compania are peste 100.000 de angajaţi, iar unul dintre cele mai vândute medicamente ale sale este Viagra.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO