Business Internaţional

În doar trei ani, pe căile ferate britanice ar putea circula trenurile cu combustibil pe bază de hidrogen

În doar trei ani, pe căile ferate britanice ar putea...

Autor: Andra Stroe

13.01.2019, 07:35 569
Compania multinaţională feroviară franceză Alstom şi compania britanică de operare a materialului rulant (ROSCO) Eversholt Rail Group au dezvăluit săptămâna aceasta proiectul pentru un nou tren cu combustibil pe bază de hidrogen pentru piaţa din Marea Britanie. 
 

Pe baza unui proiect-pilot deja testat, noile trenuri, poreclite "Breeze" (Briză – n.red), vor fi introduse în următorii ani, aducând tehnologia combustibilului pe bază de hidrogen, cu zero emisii, în anumite părţi ale Regatului Unit, unde trenurile încă circulă pe motoare diesel.

„Tehnologia trenurilor cu hidrogen este o inovaţie captivantă, care are potenţialul de a ne transforma calea ferată, făcând călătoriile mai curate şi mai ecologice, reducând şi mai mult emisiile de CO2. Lucrăm cu industria pentru a stabili modul în care trenurile cu hidrogen pot juca un rol important în viitor, oferind servicii mai bune pe rutele interurbane şi rurale", a declarat Andrew Jones, ministrul britanic al transportului feroviar.

Potrivit The Telegraph, un motor cu combustibil pe bază de hidrogen funcţionează prin transformarea hidrogenului în electricitate, care poate fi apoi utilizată pentru a conduce un motor electric. "Emisia" din acest proces este apa pură, potabilă, ceea ce îl transformă într-o sursă de energie nepoluantă pentru autoturisme, trenuri şi alte vehicule.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO