Business Internaţional

În Egipt, moartea este la fiecare colţ de stradă

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Ion Gaidau

15.08.2013, 21:33 809

Ambasadorii egipteni în Marea Britanie şi în Italia au fost convocaţi, miercuri şi joi, de capitalele celor două ţări, după violenţele sângeroase care s-au soldat cu peste 500 de morţi, miercuri, în Egipt, relatează AFP. Londra l-a convocat pe ambasa­dorul Egiptului pentru a-i exprima „îngrijorarea sa profundă“ şi le-a solicitat autorităţilor să acţioneze „cu mai multă reţinere“, a anunţat joi Ministerul de Externe al Marii Britanii. „Ieri (miercuri), l-am con­vo­cat pe amba­sadorul egiptean pentru a ne exprima îngri­jorarea profundă faţă de escala­darea violenţei şi ciocnirile în Egipt“, a anunţat un purtător de cuvânt al Foreign Office. „Simon Gass, directorul politic al Foreign Office, a condamnat utilizarea forţei pentru a dispersa manifestaţiile şi le-a cerut autorităţilor egiptene să acţioneze cu mai multă reţinere“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, ministrul italian de Externe Emma Bonino l-a con­vocat joi după-amiază pe ambasadorul Egiptului la Roma „în legătură cu evoluţiile foarte grave ale situaţiei din Egipt şi episoadele dramatice de violenţă survenite“ miercuri. „Emma Bonino l-a convocat în această după-amiază la Farnesina (sediul Ministerului de Ex­terne italian) pe ambasadorul Egiptului la Roma, Amr Mostafa Kamal Elmy“, a anunţat ministerul într-un comunicat. Anterior, Franţa şi Germania au anunţat măsuri similare, ambasadorul la Paris fiind convocat de preşedintele François Hollande. Joi, un oficial al Ministerului Sănătăţii din Egipt a anunţat că dis­persarea sângeroasă de către armată şi poliţie a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat în toată ţara au provocat, miercuri, moartea a 525 de persoane, dintre care 482 de civili.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO