Business Internaţional

În Germania creşte numărul de porci mistreţi infectaţi cu pestă porcină africană

În Germania creşte numărul de porci mistreţi...

Autor: Bogdan Cojocaru

17.09.2020, 00:00 85

Un număr de cinci noi cazuri de pestă porcină africană au fost găsite marţi la mistreţi, au declarat autorităţile germane, ceea ce face să crească îngrijorarea că boala virală care a decimat populaţiile de porci domestici din China şi face ravagii în Europa de Est va avea un impact economic prelungit al asupra unei industrii germane a cărnii deja paralizată de pandemia de COVID-19. Autorităţile regionale din estul statului Brandenburg au declarat că testele au arătat că patru mistreţi găsiţi morţi şi unul bolnav - care a fost ucis - erau infectaţi cu virusul pestei porcine, scrie TheLocal.de.

Pesta porcină africană este mortală pentru mistreţi şi porci domestici, dar este nu dăunătoare oamenilor. Toţi cei cinci mistreţi infectaţi au fost găsiţi în Neuzelle, lângă graniţa dintre Germania şi Polonia, la mai puţin de o săptămână după ce primul caz din Germania a fost confirmat în apropiere la un alt mistreţ. Noile cazuri reprezintă un nou şoc pentru industria cărnii de porc din Germania, deja lovită de o serie de focare de coronavirus găsite în  abatoare, care au fost închise temporar. Confirmarea pestei porcine în Germania înseamnă că nimic din ce înseamnă carne de porc nu mai poate fi certificat pentru exportul către ţări din afara UE. Însă vânzările către alte naţiuni ale UE pot continua. China, Japonia şi Coreea de Sud, alături de Brazilia şi Argentina, au spus deja că vor suspenda importurile de carne de porc din Germania. Industria germană a cărnii de porc este dependentă de exporturi. Germania este cel mai mare producător  de carne de porc din UE, sacrificând peste 55 de milioane de porci în 2019, conform statisticilor oficiale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO