Business Internaţional

În goana după randamente mai mari gigantul BlackRock investeşte în grădini

Americanii au cumpărat opt centre de grădină din Marea Britanie în schimbul a 112,5 mil. lire sterline

Americanii au cumpărat opt centre de grădină din Marea Britanie în schimbul a 112,5 mil. lire sterline

Autor: CătăIina Apostoiu

10.09.2015, 00:06 985

Gigantul american Black­Rock, cel mai mare manager de active din lume, a achiziţionat recent un grup de centre de grădină din Marea Britanie, un nou semnal că investitorii sunt forţaţi de dobânzile reduse să pătrundă şi mai adânc în sectorul proprietăţiilor imo­biliare în căutare de ran­damente, scrie The Wall Street Journal.

BlackRock Real Estate, divizia imobiliară a companiei, a achiziţionat recent un portofoliu de opt centre de grădină din Marea Britanie în schimbul a 112,5 milioane de lire sterline (171,1 milioane de dolari) de la investitorul american LaSalle Investment Management.

Noul portofoliu vine să completeze un portofoliu în creştere de investiţii alternative pentru BlackRock, care deţine cabinete medicale şi unităţi rezidenţiale pentru studenţi în Marea Britanie, cât şi cine­matografe şi benzinării pe alte pieţe. Activele imobiliare alter­native cum sunt centrele de grădină, care în Marea Britanie oferă şi produse alimentare şi cadouri pe lângă plante, au captat atenţia unui număr în creştere de investitori din întreaga lume.

Randamentul net iniţial al portofoliului nou achiziţionat se situează la 5,25%, un nivel atractiv comparativ cu ran­damentul de 2,5% oferit în prezent de obligaţiunile gu­vernamentale britanice pe 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO