Business Internaţional

În jurul Bitcoin se dezvoltă cea mai mare...Pericolul poate veni din faptul că este cea mai...

În jurul Bitcoin se dezvoltă cea mai mare...Pericolul...

Autor: Alex Ciutacu

11.11.2017, 16:37 1370

Un studiu realizat de Market Watch arată o comparaţie între cele mai mari patru bule create din 1990 până în prezent, subliniind că niciuna, nici măcare bula tehnologică nu a avut atât de mult avânt ca Bitcoin.

În primele 600 de zile de la tranzacţionare, bula a crescut cu peste 2000%, în timp ce a doua cea mai mare bulă, cea a tehologică, lansată în 1994, a atins punctul maxim după 1.500 de zile de la tranzacţionare, bula crescând cu puţin peste 1.000%.

Următoarele două bule înfăţişate în studiu sunt Biotech, tranzacţionat din 2009, şi constructorii de case, a căror bulă a început să se formeze la începutul anilor 2.000.

Cryptomoneda Bitcoin depăşeşte record după record, împânzind planeta de milionari care au avut viziune sau noroc şi au investit la începutul anului 2017 când moneda valora 966 de dolari. În acest moment Bitcoin a depăşit valoarea de 7.000 de dolari şi se îndreaptă spre pragul de 8.000.

Jamie Dimon, directorul executiv al J.P Morgan, una dintre cele mai mari instituţii financiare din SUA, a condamnat în termeni duri moneda Bitcoin, afirmând că aceasta este o “înşelătorie” şi a caracterizat-o ca fiind mai gravă decâ “criza bulbilor de lalele”, în referinţa la tulipomania, criza din Olanda secolului XVII.

Dacă traderii de la JPMorgan ar începe să tranzacţioneze în Bitcoin, atunci Dimon i-ar concedia imediat. “Din două motive: este împotriva regulilor noastre este stupid. Şi ambele sunt periculoase”, a spus el într-o conferinţă cu investitori, citat de Bloomberg.

Bitcoin a crescut în ultimele luni, stimulată de o mai mare acceptare a tehnologiei de tip blockchain care stă la baza metodei de schimb şi de optimismul că timpul de tranzacţionare mai rapid va încuraja utilizarea mai largă a criptocurrency-ului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO