Business Internaţional

În Marea Britanie funcţionează mai multe fabrici de bere ca niciodată în ultimii 80 de ani

Piaţa totală de bere a Marii Britanii a avansat cu 1% anul trecut

Piaţa totală de bere a Marii Britanii a avansat cu 1% anul trecut

Autor: CătăIina Apostoiu

11.09.2015, 00:04 1519
Numărul producătorilor de bere din Marea Britanie a crescut cu o treime în ultimul an, numărul total atingând maxime nemaiînregistrate din anii ’30, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

În acest moment, Marea Britanie are 1.424 de fabrici de bere, dintre care 204 au fost deshise doar în ultimul an. Londra are 74 de fabrici de bere, cu 20 mai multe decât anul trecut, multe situându-se în zone ca Bermondsey şi Hackney. În România, numărul fabricilor de bere, în calcul intrând şi cele mici, nu depăşeşte 20.

„Marea Britanie are acum mai multe fabrici de bere per capita decât orice altă ţară şi gama de beri aflate la ofertă este cea mai bună din lume“, afirmă Roger Protz de la Campaign for Real Ale (CAMRA).

Industria de bere a Marii Britanii a explodat în ultimii ani, în condiţiile în care berea artizanală a devenit din ce în ce mai populară. Trei fabrici de bere se deschid în fiecare săptămână în Marea Britanie, potrivit unor cifre publicate recent, iar industria berii şi pub-urilor este acum responsabilă pentru aproape 870.000 de locuri de muncă, potrivit datelor guvernamentale.

Vânzările de alcool în general se află în scădere constantă din anii ’70, declinul accentuându-se odată cu introducerea interdicţiei privitoare la fumat şi cu recesiunea. Totuşi, piaţa totală de bere a Marii Britaniei a avansat cu 1% anul trecut. În prezent există 53.444 de puburi în Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO