Business Internaţional

În sfârşit: Administraţia Trump şi Senatul american au bătut palma pentru pachetul de 2.000 miliarde dolari care ar trebui să salveze economia SUA în criza COVID-19

În sfârşit: Administraţia Trump şi Senatul american...

Autor: Alex Ciutacu

25.03.2020, 10:12 381

Administraţia Trump şi Senatul american au ajuns la un acord la începutul zilei de miercuri pentru a lansa un stimul economic de 2.000 miliarde dolari ca răspuns la efectele crizei COVID-19.

„În sfârşit, avem un acord”, a anunţat Mitch McConnell, liderul majorităţii din Senat, printr-o postare pe Twitter.

El a promis că pachetul va grăbi acordarea de asistenţă financiară pentru populaţie, prin cecuri trimise gospodăriilor, va spori asigurarea de şomaj, va aduce sute de miliarde de dolari în credite de urgenţă pentru businessuri mici, şi va asigura mai multe resurse pentru spitale şi echipamente medicale, potrivit CNBC.

Senatul american nu a publicat încă termenii finali ai acordului. O variantă care se negocia marţi arăta că plăţile directe către populaţie s-ar ridica până la 1.200 dolari de persoană, 2.400 per cuplu căsătorit şi 500 de dolari per copil. Acest ajutor scade dacă o persoană câştigă mai mult de 75.000 de dolari pe an, sau dacă un cuplu câştigă mai mult de 150.000 de dolari.

Acea variantă mai stipula un fond de 350 miliarde dolari pentru businessuri mici care au nevoie de ajutor pentru a rezista crizei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO