Business Internaţional

În timp ce mii de afaceri nu ştiu ce să facă din cauza coronavirusului, o companie europeană cucereşte America

În timp ce mii de afaceri nu ştiu ce să facă din cauza coronavirusului, o companie europeană cucereşte America

Autor: Ioana Matei

28.03.2020, 15:34 4830

Revolut, fintech-ul cu o creştere accelerată şi peste 10 milioane de utilizatori în Europa, lansează astăzi aplicaţia financiară şi cardul de debit în Statele Unite ale Americii, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii din România ai companiei. În prezent, Revolut are deja zeci de mii de clienţi americani, după ce a anunţat lansarea încă de anul trecut.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Revolut s-a lansat în 2015 cu misiunea de a construi „o super-aplicaţie financiară - o aplicaţie unică prin care utilizatorii să poată gestiona toate aspectele care ţin de viaţa lor financiară”. În patru ani, compania a atras peste 10 milioane de utilizatori, a obţinut investiţii în valoare totală de peste 800 milioane de dolari, iar acum are 2.000 de angajaţi la nivel global, inclusiv în New York şi San Francisco.

Începând de astăzi, utilizatorii din Statele Unite îşi pot creea un cont în doar câteva minute, direct de pe smartphone. Imediat ce au descărcat aplicaţia pentru iOS sau Android, utilizatorii trebuie să introducă informaţiile personale şi să încarce documentele de identificare, iar contul lor va fi ulterior verificat în doar câteva minute.

Odată ce contul unui utilizator a fost aprobat, acesta va primi instantaneu detaliile contului, care pot fi folosite pentru a efectua plăţi şi pentru depunerea salariului. Depozitele clienţilor sunt asigurate de FDIC până la 250.000 de dolari, printr-un parteneriat cu Metropolitan Commercial Bank. Utilizatorii din SUA pot, de asemenea, să îşi primească salariul cu două zile mai devreme prin depunere directă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO