Business Internaţional

În timp ce OMS-ul anunţă că virusul SARS-CoV-2 nu este sezonier, premierul britanic Boris Johnson avertizează că Regatul Unit poate fi lovit în doar două săptămâni de un al doilea val de infecţii

În timp ce OMS-ul anunţă că virusul SARS-CoV-2 nu...

Autor: Eduard Ivanovici

29.07.2020, 17:19 196

În timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţă că virusul SARS-CoV-2 nu este unul sezonier, premierul britanic Boris Johnson avertizează că Regatul Unit poate fi lovit de al doilea val de infecţii în numai două săptămâni, pe măsură ce guvernul pe care îl conduce se pregăteşte să reimpună măsuri de carantină asupra cetăţenilor din mai multe ţări europene, potrivit Business Insider.

O sursă anonimă din cadrul guvernului a declarat pentru cotidianul The Daily Mail că prim-ministrul, care a spus că unele ţări europene se confruntă deja cu al doilea val, crede că Marea Britanie se poate confrunta cu un scenariu asemănător în doar două săptămâni.

După ce a reinstituit carantina obligatorie pentru cetăţenii care se întorc acasă din Spania, guvernul britanic va reimpune, cel mai probabil, o serie asemănătoare de restricţii pentru cei care vin din Luxemburg şi Belgia, notează The Times of London.

Media săptămânală de cazuri de coronavirus în Marea Britanie a crescut cu 30% în ultimele trei săptămâni. Până acum, ţara a înregistrat puţin peste 300.000 de infecţii şi aproximativ 46.000 de decese, fiind întrecută la acest capitol doar de Brazilia, cu aproape 89.000 de morţi, şi Statele Unite, cu aproximativ 153.000.

Economia Marii Britanii nu îşi va reveni la nivelurile înregistrate înainte de pandemie până în 2024, potrivit firmei de analiză financiară EY Item Club. Analiştii, care folosesc un model economic asemănător cu cel al Trezoreriei Marii Britanii, sugerează că rata britanică a şomajului va creşte de la 3,9% la 9%, iar economia ţării va scădea cu 11,5% anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO