• Leu / EUR4.7340
  • Leu / GBP5.3251
  • Leu / USD4.2803
Business Internaţional

În timp ce Phenianul şi Seul-ul par să fie mai apropiate ca niciodată, Statele Unite continuă ameninţările: Diplomat american: SUA vor obţine denuclearizarea Coreei de Nord cu orice preţ

În timp ce Phenianul şi Seul-ul par să fie mai apropiate ca niciodată, Statele Unite continuă ameninţările: Diplomat american: SUA vor obţine denuclearizarea Coreei de Nord cu orice preţ

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

16 feb 2018 62

Washingtonul va adopta orice măsură necesară pentru a forţa Phenianul să renunţe la programul nuclear, a declarat Susan Thronton, Înaltul reprezentat al Statelor Unite în Asia de Est, relatează site-ul agenţiei de ştiri Yonhap.

Susan Thronton a afirmat că Statele Unite sunt pregătite să folosească forţa militară, în cazul în care aceasta va fi necesară.

"Administraţia Trump a mobilizat întreaga comunitate internaţională prin campaniile noastre de maximă presiune, pentru a contracara tentativele lui Kim Jong-Un de a-şi dezvolta capabilităţile nucleare", a declarat aceasta.

"Preferăm să obţinem denuclearizarea Peninsulei Coreene printr-o soluţie diplomatică, dar vom ajunge la acest scop prin orice modalitate", a mai adăugat Thornton.

Administraţia Trump a afirmat în repetate rânduri că ia în considerare toate opţiunile de a rezolva problema programului nuclear al Phenianului.

"Consiliul de Securitate al ONU a aprobat anul trecut, în unanimitate, patru rezoluţii, iar comunitatea internaţională a depus efortul de a izola Coreea de Nord din punct de vedere diplomatic şi economic, reafirmând faptul că nu vom accepta o Coreea de Nord nucleară", a mai afirmat diplomatul american.

Susan Thronton a mai lucrat pentru misiunea diplomatică a Statelor Unite în China, Kazahstan şi Turkemistan. Preşedintele Donald Trump a numit-o, în luna decembrie, în funcţia de Înaltul reprezentat al Statelor Unite în Asia de Est.

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7340
Diferență: -0,0296
Ieri: 4.7354
Azi: 4.2803
Diferență: 0,3493
Ieri: 4.2654
Azi: 5.3251
Diferență: 0,241
Ieri: 5.3123
Azi: 4.3235
Diferență: 0,0532
Ieri: 4.3212