Business Internaţional

În timp ce TikTok se confruntă cu iminenţa interzicerii în SUA, alte aplicaţii dezvoltate de companii chinezeşti sunt pe primele locuri în preferinţele americanilor. Vezi care sunt acestea

În timp ce TikTok se confruntă cu iminenţa...

Autor: Valeriu Dănilă

30.05.2023, 14:27 348

De câţiva ani, TikTok dezvoltat de compania ByteDance este în centrul atenţiei decidenţilor americani care se tem că aplicaţia ar putea fi folosit pentru spionaj, scrie CNBC.

Oficialii de informaţii şi parlamentarii americani se tem că guvernul chinez ar putea accesa în mod direct orice informaţii pe care aplicaţiile le-au colectat de la utilizatorii americani.

Dar, în timp ce TikTok a fost în centrul atenţiei, alte aplicaţii chinezeşti care prezintă probleme similare se bucură de o popularitate masivă în SUA.

De exemplu, aplicaţia de cumpărături Temu, deţinută de PDD Holdings, se află pe locul doi în Apple App Store în categoria aplicaţiilor gratuite la sfârşitul lunii mai.

CapCut, o altă aplicaţie dezvoltată de ByteDance ocupă locul al cincilea în clasamentul App Store.

Şi între sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, după audierea CEO-ului TikTok în faţa Congresului, ByteDance's Lemon8, a înregistrat aproape 1 milion de descărcări în SUA, a raportat Insider Intelligence pe baza datelor de la Apptopia. Este o aplicaţie cu asemănări cu Instagramul lui Pinterest şi Meta.

La fel ca TikTok, aceste aplicaţii colectează informaţii despre utilizatori, pot analiza tendinţele în interesele lor şi pot folosi algoritmi pentru a viza consumatorii cu produse sau informaţii care ar putea să-i menţină activi în aplicaţie.

Dar experţii în reţelele sociale spun că există diferenţe importante între aceste aplicaţii şi TikTok, ceea ce ar putea explica lipsa relativă de atenţie asupra lor. Printre cele mai importante dintre aceste caracteristici este amploarea redusă o prezenţei lor în SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO