Business Internaţional

În timp ce toate ţările lumii se chinuie să îşi revină după ce pandemia a măturat totul în cale, o ţară prosperă ar putea depăşi criza financiară până la finalul acestui an

În timp ce toate ţările lumii se chinuie să îşi...

Autor: Mediafax

13.09.2020, 10:41 364

Economiile din întreaga lume sunt încă la multe trimestre distanţă de recuperarea la nivelurile lor pre-pandemie, potrivit analiştilor de la Amundi Asset Management.

„În opinia noastră, performanţa economică va progresa de-a lungul unui proces de recuperare treptat în pantă ascendentă. În scenariul central, acest lucru se traduce prin faptul că nivelurile pre-Covid-19 nu vor fi atinse decât după mai multe trimestre, în medie ”, au notat analiştii.

Amundi şi-a redus prognozele economice pentru 2020 şi se aşteaptă acum ca PIB-ul global să se contracte între 3,5% şi 4,7%, comparativ cu proiecţia anterioară de scădere între 2,9% şi 4,2%. În consecinţă, prognozele de creştere a PIB pentru anul viitor au fost „uşor revizuite”, relatează CNBC.

„După o revenire robustă post-carantină a activităţii începând cu luniile mai şi iunie, ritmul de redresare pare să fi încetinit şi stabilizat între sfârşitul lui iulie şi august, iar acest lucru este vizibil", au spus analiştii Amundi .

„Curba de redresare bazată pe măsurători ale activităţilor de producţie, a pieţei forţei de muncă şi a consumului a început să se aplatizeze aproape peste tot, fără a atinge niveluri de înainte de criză”, au spus ei.
Cu toate acestea, analiştii au evidenţiat excepţia Chinei, despre care au spus că „probabil va atinge un nivel de creştere din 2019 până la sfârşitul anului 2020”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO