Business Internaţional

Înainte să lovească pandemia, numărul de milionari de pe întreg teritoriul planetei a înregistrat o creştere masivă de 9%, însă datele vor fi influenţate masiv de criza generată de coronavirus

Înainte să lovească pandemia, numărul de milionari de...

Autor: Eduard Ivanovici

12.07.2020, 00:42 206

Numărul milionarilor în dolari din Germania a crescut cu 100.000 în 2019, cel mai mare progres fiind simţit în Statele Unite, însă pandemia de coronavirus ar putea schimba trendul ascendent al celor două ţări, conform unui studiu realizat de World Wealth Report şi citat de Deutsche Welle.

Economia germană a crescut cu doar 0,6% anul trecut, reuşind să evite astfel prima recesiune în aproape un deceniu, însă numărul milionarilor a crescut cu peste 100.000. Noile date duc numărul total de milionari din Germania la 1,46 de milionari, cu 8,6% mai mult faţă de 2018.

Cu toate acestea, criza generată de coronavirus a lovit puternic economia globală, aşa că este neclar cum vor evolua datele în 2020. La nivel mondial, numărul de miliardari a crescut cu 9% anul trecut în ciuda războaielor comerciale şi tensiunilor geopolitice.

Statele Unite au înregistrat cea mai mare creştere a numărului de milionari, 11% sau 600.000 de persoane, ducând totalul de 5,9 milioane de cetăţeni.

Într-un studiu separat publicat săptămâna aceasta, cercetătorii din cadrul Universităţii de Stat din San Diego au notat că fericirea se bazează mai mult ca niciodată pe venituri. Studiul demonstrează faptul că indicatori precum veniturile şi educaţia au crescut puternic în ultimele decenii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO