Business Internaţional

Înalt oficial francez: Dacă Londra nu va ajunge la un compromis, un Brexit fără acord este un scenariu posibil

Înalt oficial francez: Dacă Londra nu va ajunge la un...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

11.10.2019, 11:57 94

Producerea unui Brexit fără acord este foarte posibilă dacă Marea Britanie nu va încerca să facă un compromis, a declarat vineri Amelie de Montchalin, ministrul francez pentru Afaceri Europene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"În momentul de faţă, dacă discuţiile nu vor continua aşa cum sperăm noi, dacă nu există nicio dorinţă, în special din partea Marii Britanii, pentru un compromis, atunci ieşirea fără acord este posibilă", a declarat Montchalin.

Oficialul francez a mai afirmat că un acord încă este posibil dacă discuţiile între negociatorul UE pentru Brexit, Miche Barnier şi omologul său britanic Stephen Barclay, care vor avea loc vineri, vor continua să exploreze posibilităţi.

"Lucrăm să ajungem la o înţelegere, nu orice înţelegere, sub orice condiţii. Nu vom renunţa la principiile din ultimii doi ani şi jumătate", a adăugat aceasta.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO