Business Internaţional

Încă 50 de civili au fost evacuaţi sâmbătă de la uzina siderurgică din Mariupol - autorităţi

Încă 50 de civili au fost evacuaţi sâmbătă de la...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2022, 17:04 30

Atât guvernul ucrainean, cât şi autoproclamata Republică Populară Doneţk au declarat că 50 de persoane au fost evacuate sâmbătă de la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, scrie CNN.

Şeful biroului preşedintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a declarat pe Telegram că "evacuarea oamenilor din oţelăria Azovstal a fost foarte dificilă. Ruşii au provocat în mod constant, nu s-au oprit din foc, au continuat să lupte".

"Dar am reuşit să scoatem 50 de civili. Aceştia sunt femei, copii şi bătrâni", a spus el.

"Operaţiunea noastră de evacuare va continua, nu ne vom opri", a mai spus Yermak.

Autoproclamata Republica Populară Doneţk a declarat, de asemenea, că 50 de persoane au fost evacuate sâmbătă din Azovstal.

Cartierul general al apărării teritoriale al RPD a precizat într-o declaraţie că "numărul (cumulat) de civili evacuaţi de pe teritoriul uzinei metalurgice a ajuns la 176 de persoane".

Nu a existat nicio confirmare a declaraţiilor din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite sau a Crucii Roşii Internaţionale, care au încercat să faciliteze şi ele evacuările din uzină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO