Business Internaţional

Încă doi suspecţi în cazul atentatelor din Bruxelles, inculpaţi în Belgia

Încă doi suspecţi în cazul atentatelor din Bruxelles,...

Autor: Roxana Maciuca

12.04.2016, 11:21 49

Cei doi bărbaţi sunt inculpaţi pentru "participare la activităţile unei grupări teroriste, crime teroriste şi tentative de asasinate teroriste, în calitate de autori, coautori sau complici", suspectaţi de legături cu o filială a reţelei Stat Islamic din Bruxelles.

Samil F., născut în 1984, şi Ibrahim F., născut în 1988, "au avut o legătură cu locuinţa de la o adresă din Etterbeek", o comună din Bruxelles, a explicat parchetul belgian.

Locuinţa a fost percheziţionată sâmbătă după-amiază în cadrul unei ample operaţiuni a forţelor de ordine, dar parchetul a declarat că rezultatul operaţiunii a fost "negativ", potrivit unui comunicat emis de instituţie.

Potrivit postului de radio RTBF, locuinţa ar fi fost folosită de Khalid El Bakraoui, atacatorul kamikaze care s-a detonat la staţia de metrou Maalbeek din Bruxelles, în ziua atentatelor (22 martie), fiind acompaniat de Osama Krayem, care a fost arestat şi inculpat la finalul săptămânii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO