Business Internaţional

Încă o bancă de pe Wall Street se pregăteşte de criză: Bank of America le-a spus directorilor să îngheţe angajările

Încă o bancă de pe Wall Street se pregăteşte de...

Autor: Valeriu Dănilă

22.01.2023, 15:00 501

Bank of America Corp. a început să le spună directorilor să întrerupă angajarea, cu excepţia celor mai importante poziţii, deoarece încearcă să ţină sub control costurile şi să se pregătească pentru o posibilă criză economică, scrie Bloomberg.

Mişcarea este o escaladare a deciziei companiei de la sfârşitul anului trecut de a încetini angajarea, după ce puţini angajaţi au decis să plece de la sine, potrivit unor surse.

Bank of America va opri angajarea de noi lucrători până cel puţin la jumătatea anului sau până când economia va da semne de redresare. Anumite roluri vor fi în continuare ocupate în unităţi care au înregistrat o creştere a veniturilor, inclusiv business banking, tranzacţionare şi wealth management, precum şi locuri de muncă în tehnologie.

Companiile financiare se confruntă cu creşterea costurilor şi cu inflaţia persistentă, pe măsură ce războiul de pe Wall Street pentru talente se estompează. Cheltuielile au fost atent monitorizate de investitorii care premiază firmele pentru creşterea veniturilor. În ultimele trimestre, în ciuda inflaţiei, Bank of America a reuşit să crească veniturile mai repede decât cheltuielile.

Bank of America nu a dat semne că se îndreaptă către reducerea locurilor de muncă. Numărul total de angajaţi la banca din Charlotte, Carolina de Nord a crescut la 216.823 la sfârşitul anului 2022, în creştere faţă de 208.248 cu un an mai devreme şi 213.270 în al treilea trimestru, deoarece angajările au depăşit plecările.

De asemenea, compania a contribuit mai mult la compensare, recompensând angajaţii pentru contribuţiile lor într-un an care a adus profituri masive pentru bancă.

Compania a raportat cheltuieli de 15,5 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, în creştere cu 240 de milioane de dolari faţă de trimestrul precedent, din cauza unei creşteri a costurilor cu oamenii şi tehnologia, au declarat directorii la o convorbire cu analiştii săptămâna trecută.

Un reprezentant al companiei a refuzat să comenteze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO