Business Internaţional

Încă o investiţie gigant care ocoleşte regiunea: Panasonic, furnizorul Tesla, face o fabrică de baterii pentru maşini electrice în Norvegia

Încă o investiţie gigant care ocoleşte regiunea:...

Autor: Alex Ciutacu

22.11.2020, 16:57 153

Gigantul Panasonic a anunţat că va accelera planurile pentru o fabrică de baterii în Europa şi a ales Norvegia ca destinaţie finală, în contextul în care grupul japonez încearcă să păstreze momentumul din SUA, unde furnizează pentru Tesla, şi să încheie parteneriate şi cu mai mulţi producători auto din Europa, potrivit FT.

Grupul japonez are în plan un parteneriat cu Equinor, gigantul de petrol şi gaz controlat de statul norvegian, dar şi cu Norsk Hydro, un producător de aluminiu. Compania derulează un studiu de fezabilitate care va fi finalizat în următoarele şase luni.

Panasonic are cea mai mare fabrică de baterii din lume în Nevada, SUA, împreună cu Tesla, dar în Europa compania are o prezenţă redusă. Mai mulţi jucători construiesc astfel de fabrici astăzi în Europa, printre care norvegienii de la Northvolt şi chiar Tesla pe cont propriu.

Cererea pentru baterii va creşte rapid pe măsură ce vânzările de maşini eletrice accelerează, în contextul în care acestea ar putea ajunge la o cotă de piaţă de 15% în Europa în 2021, conform datelor citate de publicaţia americană.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO