Business Internaţional

Încă o lovitură pentru gigantul auto Volkswagen: Procurorii canadieni vor să amendeze compania cu 144 milioane de dolari în scandalul emisiilor

Încă o lovitură pentru gigantul auto Volkswagen:...

Autor: Dorin Oancea

23.01.2020, 10:10 181

Procurorii canadieni au propus o amendă de 196,5 milioane dolari canadieni (144,5 mil dolari) pentru Volkswagen în scandalul emisiilor, relatează BBC.

Volkswagen a fost acuzat în decembrie că a importat în Canada aproape 128.000 de vehicule care au încălcat standardele de emisii. Compania a pledat vinovată pentru zeci de cazuri de încălcări ale emisiilor automobilelor pe motorină.

La nivel global, scandalul a costat Volkswagen mai mult de 30 miliarde de euro reprezentând amenzi, penalităţi şi costuri de răscumpărare.

Volkswagen a făcut obiectul mai multor procese din 2015, când a recunoscut că a instalat un software pe maşinile sale pentru a înşela testele de poluare.

Compania a spus că 11 milioane de automobile au instalat software-ul, care ar putea îmbunătăţi performanţa vehiculelor atunci când acestea sunt testate pentru emisii.

În mai 2019, Volkswagen a rezervat 5,5 miliarde de euro pentru plata daunelor din procesele aflate în derulare în întreaga lume.

Săptămâna trecută, UOKiK, autoritatead e protecţie a consumatorilor din Polonia a anunţat că a amendat Volkswagen cu peste 31 de milioane de dolari într-o speţă asemănătoare.

În decembrie, firma a fost primit o amendă în valoare de 125 milioane dolari din partea autorităţilor australiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO