Business Internaţional

Încă o speranţă: Imunitatea bolnavilor de coronavirus poate dura de la 8 luni la câţiva ani

Încă o speranţă: Imunitatea bolnavilor de coronavirus poate dura de la 8 luni la câţiva ani

Autor: Andreea Tobias

21.11.2020, 16:31 612

Imunitatea celor care au avut coronavirusul poate dura de la 8 luni la câţiva ani, arată un studiu american. 

Datele provin din cercetări nepublicate încă, dar din laboratoare excelente, examinate de câţiva oameni de ştiinţă, scrie Corriere della Sera.

Profesorul Alessandro Sette, directorul departamentului de cercetare a vaccinurilor din Institutul de Imunologie La Jolla (Ljl) San Diego, este unul dintre semnatari.

Astfel, dr. Sette şi colegii săi au ales 185 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 19 şi 81 de ani, care s-au vindecat de Covid-19. Majoritatea avusese simptome uşoare, fără spitalizare. Echipa a monitorizat patru componente ale sistemului imunitar: anticorpi, celule B şi două tipuri de celule T, pentru a construi o imagine cât mai completă asupra imunităţii.

Conform concluziilor, la opt luni de la infectare, majoritatea celor vindecaţi (peste 90%) are încă suficiente celule imune pentru a evita infecţia şi pentru a preveni boala Covid-19.

Puţine persoane infectate nu au prezentat imunitate de lungă durată după recuperare, posibil din cauza cantităţii de încărcătură virală la care au fost expuse.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

AFACERI DE LA ZERO