Business Internaţional

Încă o ţară importantă din Europa îşi deschide graniţele şi cheamă muncitorii români la muncă. Ei au decis să introducă un tren de noapte care, săptămânal, va aduce muncitori din România

Încă o ţară importantă din Europa îşi deschide...

Autor: Business Magazin

26.04.2020, 08:16 1061

Austria va lansa o rută feroviară de noapte destinată aducerii muncitorilor români care să ofere îngrijire persoanelor în vârstă, potrivit Reuters.

Se pare că sistemul de asistenţă acordată persoanelor vârstnice a Austriei şi-a deschis graniţele pentru muncitorii care vin din ţările apropiate, printre care Slovacia, Cehia, Ungaria şi Slovenia.

Dar principala ţară de unde vin aceşti oameni este România. În loc să îi transporte cu un avion în regim charter, austriecii au decis să îi aducă pe români cu un tren de noapte începând cu data de 2 mai. Acesta poate transporta mai mulţi oameni cu o distanţă corespunzătoare între ei decât un avion într-o singură călătorie.

„Sunt fericit că în pofida închiderii graniţelor putem să creăm acest coridor prin care să îi aducem pe muncitorii din România”, a spus într-o declaraţie ministrul afacerilor europene al Austriei, Caroline Edstadler, într-o declaraţie, adăugând că aproximativ 33.000 de oameni din Austria depind de asistenţă non-stop.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO