Business Internaţional

Încă o ţată a decis ca încălzirea centrală va fi restricţionată, iar cetăţenii sunt rugaţi să umble la termostat

Încă o ţată a decis ca încălzirea centrală va fi...

Autor: Petru Mazilu

07.10.2022, 21:36 859

Autorităţile din Italia au decis să restricţioneze furnizarea căldurii în sistem centralizat în iarna care vine din cauza crizei energetice din Europa. De asemenea, italienii care au propriile centrale au fost sfătuiţi să umble la termostat, potrivit BBC.

Încălzirea centrală va fi restricţionată în Italia la iarnă, aceasta devenind ultima ţară care ia măsuri în legătură cu criza gazelor din Europa, provocată de invazia Rusiei în Ucraina.

Conform unui decret guvernamental, clădirile vor rămâne cincisprezece zile fără încălzire centrală. De asemenea, italienii vor fi sfătuiţi să îşi reducă încălzirea cu un grad şi să o oprească timp de o oră în plus pe zi. Unele clădiri vor fi scutite de restricţii, inclusiv grădiniţele, şcolile şi spitalele.

Această măsură vine în contextul în care guvernele din Europa încearcă să reducă cererea şi să asigure aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. Multe dintre ţările depindeau de gazul din Rusia, care a fost restricţionat în urma războiului din Ucraina.

Înainte de invazia din februarie, Italia era al doilea cel mai mare importator de gaz rusesc din UE. În mod normal, ţara restricţionează utilizarea încălzirii centrale în lunile mai calde, utilizarea acesteia fiind stabilită de guvernele regionale.

Multe guverne europene au anunţat planuri similare de economisire a energiei. În Franţa, locuinţele şi birourile vor fi încălzite la o temperatură maximă de 19C, nu va exista apă caldă în clădirile publice, iar temperatura din piscine şi săli de sport va fi, de asemenea, redusă. O interdicţie de a lăsa uşile deschise în magazinele încălzite sau cu aer condiţionat, care era în vigoare anterior în unele zone, a fost extinsă la nivel naţional.

De asemenea, Spania a impus ca încălzirea să nu depăşească 19C, precum şi să dispună ca uşile să fie închise pentru a nu risipi căldura şi ca luminile din vitrinele magazinelor să fie stinse după ora 22:00.

Şi Germania a oprit iluminatul monumentelor şi clădirilor publice din motive estetice şi a avertizat că încălzirea poate fi oprită la intrările, coridoarele şi foaierele clădirilor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO