Business Internaţional

Încă un dezastru în sectorul petrolier: Parte din conducta Keystone Pipeline a fost închisă după ce 200.000 de galoane de petrol s-au scurs în solul Americii

Încă un dezastru în sectorul petrolier: Parte din...

Autor: Alex Ciutacu

19.11.2017, 19:01 2256

O parte din controversata conducă Keystone Pipeline a fost închisă după ce mai mult de 200.000 de galoane de petrol s-au scurs în solul Dakotei de Sud, potrivit NBC.

Brian Walsh, un cercetător de mediu în cadrul Ground Water Quality Program din cadrul Departamentului de Mediu şi de Resurse Naturale, a spus pentru NBC News că TransCanada, compania care operează conducta care ajunge din Canada până în Texas, a raportat scurgeri masive în zona Marshall County în partea de nord-est a statului.

În cadrul unei declaraţii de presă, TransCanada a transmis că un segment al conductei a fost închis, începând din Oklahoma până în Illinois. Ramura de sud a conductei, care se întinde până în coasta golfului Mississippi rămâne deschisă.

Compania a declarat că a înregistrat o scădere în presiune peste noapte şi că a închis acea parte din conductă în aproximativ 15 minute. Scurgerea a fost estimată la 5.000 de barili, sau 210.000 de galoane, dar nu a fost furnizată nicio informaţie cu privire la momentul când se va redeschide conducta sau cu privire la cauza scurgerii.

Walsh spune că petrolul pare să fi contaminat doar o zonă agriculturală şi nu a ajuns la nicio formaţiune de apă.

Scurgerea vine cu patru zile înainte ca oficialii din Nebrasla să voteze dacă aprobă o extensie de 275 de mile a conductei.

Aprobarea statului este necesară după ce preşedintele Donald Trump a radus la viaţă proiectul denumit Keystone XL, chiar dacă acest proiect a fost respins de administraţia Obama.

„Mereu am spus că întrebarea corectă nu este dacă o conductă se va scurge, ci când se va scurge, iar astăzi TransCanada demonstrează acest lucru pentru noi”, spune Kelly Martin, director al campaniei organizate de Sierra club, denumită „Dincolo de Combustibili Murdari”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO