Business Internaţional

Încă un gigant din industria auto discută încetarea producţiei în Rusia

Încă un gigant din industria auto discută încetarea...

Autor: Dorin Oancea

24.09.2022, 21:43 3041

Compania japoneză Mazda Motor Corp discută încetarea producţiei vehiculelor sale la o uzină a unei societăţi mixte din Vladivostok, în estul Rusiei, a anunţat sâmbătă ziarul Nikkei, citat de Reuters.

Constructorul auto japonez, care a vândut anul trecut 30.000 de maşini în Rusia, a declarat în martie că exporturile de piese către uzină vor înceta, iar producţia va înceta atunci când stocurile se vor epuiza. Acesta operează uzina împreună cu producătorul auto rus Sollers.

Mazda nu a luat o decizie cu privire la încetarea vânzărilor de maşini şi a operaţiunilor de întreţinere în Rusia, a precizat ziarul. Nu a existat un calendar pentru oprirea producţiei la uzina din Vladivostok.

Un purtător de cuvânt al Mazda nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Rivalul Mazda, Toyota Motor, a declarat vineri că a decis să pună capăt producţiei de vehicule în Rusia din cauza întreruperii livrărilor de materiale şi piese cheie.

Multe fabrici din Rusia şi-au suspendat producţia şi au concediat muncitori din cauza lipsei de echipamente de înaltă tehnologie din cauza sancţiunilor şi a exodului producătorilor occidentali de când Moscova a trimis forţe armate în Ucraina, la 24 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO