Business Internaţional

Încă un păcat iertat. JP Morgan plăteşte 154 de milioane de dolari pentru a nu mai fi anchetată pentru tranzacţii pe piaţa ipotecară

Autor: Adrian Voicu

21.06.2011, 21:53 881

Banca americană JP Morgan Chase a anunţat că a convenit săplătească 153,5 milioane de dolari autorităţii de supraveghere apieţelor de capital SEC pentru a nu fi acuzată că a încălcatîncrederea investitorilor cu privire la o tranzacţie de pe piaţaobligaţiunilor ipotecare în momentul în care piaţa imobiliară aînceput căderea, informează Reuters.

Prin plata acestei sume, JP Morgan nu s-a recunoscut vinovată,dar a anunţat că a plătit de asemenea 56 de milioane de dolariinvestitorilor în cazul unei alte emisiuni de obligaţiuni, TahomaI.

Anunţul de marţi vine la mai puţin de un an după ce GoldmanSachs a convenit să plătească 550 milioane dolari pentru a opri oanchetă a SEC cu privire la acuzaţiile conform cărora nu a spusinvestitorilor în obligaţiuni Abacus că în spatele analizei valoriiobligaţiunilor se afla investitorul John Paulson, cel care ulteriora pariat tocmai împotriva acestor titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO