Business Internaţional

Încă un pas spre terminarea pandemiei: Operatorul aerian Air France-KLM se pregăteşte să livreze vaccinurile anti-COVID-19

Încă un pas spre terminarea pandemiei: Operatorul...

Autor: Eduard Ivanovici

19.12.2020, 08:40 91

Compania aeriană franco-olandeză Air France-KLM se pregăteşte de livrarea vaccinurilor de combatere a coronavirusului prin intermediul unor hub-uri europene, Amsterdam – Schiphol şi Paris – Charles de Gaulle, care trec printr-o fază fără precedent de mobilizare pentru a spori nivelul de eficienţă al proceselor de transport.

O aeronavă Air France sau KLM Cargo poate livra până la un milion de doze de vaccin, în timp ce o aeronavă intercontinentală de pasageri poate duce în cală circa 400.000 de doze. De asemenea, dozele vor fi păstrate la o temperatură de -80 de grade celsius.

„KLM a contribuit la transportul aerian pentru un flux de aproximativ 90 de milioane de măşti de protecţie, îmbrăcăminte de protecţie şi echipament respirator. Acum vom aduce vaccinul în siguranţă şi rapid în Olanda şi restul lumii”, spune Pieter Elbers, CEO KLM.

Autorităţile germane cred că Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) ar putea aproba utilizarea vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech în Europa până pe 23 decembrie. Anterior, EMA a declarat că board-ul de consilieri va lua o decizie până pe 29 decembrie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO