Business Internaţional

Încă un vaccin anti-COVID: Gigantul american Johnson & Johnson se pregăteşte de lansarea unui vaccin cu o eficienţă de 80%, care nu trebuie administrat decât o singură dată

Încă un vaccin anti-COVID: Gigantul american Johnson &...

Autor: Eduard Ivanovici

11.01.2021, 16:07 6343

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson se pregăteşte să publice o serie de rezultate preliminare ale testelor clinice pe care le implică vaccinul anti-coronavirus, termenul fiind programat la sfârşitul lunii ianuarie.

Principalul avantaj al vaccinului dezvoltat de J&J este faptul că nu trebuie să fie administrat decât printr-o singură doză, transmite CNBC.

Vaccinul, creat de divizia din Belgia a companiei – Jansenn Pharmaceutica, este produs prin intermediul unei tehnologii bazate pe adenoviruşi, strategie aleasă şi de AstraZeneca, care susţine că poate atinge o protecţie de 100% împotriva formelor severe de COVID-19. În plus, J&J a declarat că poate livra cel puţin un miliard de doze până la finalul anului.

Un raport al Institutului Tony Blair pentru Schimbări Globale, fondat de fostul prim-ministru al Regatului Unit, spune că vaccinurile AstraZeneca/Universitatea Oxford şi J&J sunt mult mai uşor de administrat prin comparaţie cu dozele bazate pe ARN mesager, dezvoltate de companii precum Moderna şi Pfizer/BioNTech.

În plus, cu tehnologia aleasă de J&J, vaccinul poate rămâne stabil pentru cel puţin trei luni la temperaturi normale de refrigerare, aşa că nu are nevoie de condiţii speciale de transportare.

Aproximativ 45.000 de oameni au participat în faza a treia a testelor clinice efectuate de J&J, compania urmând să depună o cere de autorizare la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) în cursul lunii februarie.

„Ar trebui să ne aşteptăm la un rezultat convingător dacă platforma Ad26, folosită de J&J, va fi în stare să ofere o eficienţă de 80%+ cu o singură doză, ţinând cont de condiţiile convenabile de transport”, spune divizia medicală din cadrul Morgan Stanley.

J&J, firmă ce înregistrează în prezent o capitalizare de 421 de miliarde de dolari, a declarat încă din vară că ţinteşte un vaccin cu o eficienţă de 70-80%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO