Business Internaţional

Încăpăţânarea lui Trump învinge orice tentativă de negocieri: Preşedintele american nu vrea să renunţe la tarifele de 200 de miliarde de dolari împotriva Chinei, în ciuda discuţiilor şi furtunii din partea opiniei publice

Încăpăţânarea lui Trump învinge orice tentativă de...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2018, 09:44 702

Preşedintele american Donald Trump va menţine tarifele în valoare de 200 de miliarde de dolari impuse pe produsele chineze, în ciuda tentativelor oficialilor din administraţia sa de a restabili discuţiile cu Beijingul pentru a rezolva războiul comercial, scrie Bloomberg.

Un anunţ oficial despre o nouă rundă de tarife a fost amânat, în condiţiile în care administraţia consideră că sunt necesare revizuiri ale legii, în contextul furtunii venite din partea opiniei publice.

Noua ameninţare a tarifelor a lovit în plin pieţele financiare şi a sters toate câştigurile din ultima perioadă, acţiunile ajungând la minimul şedinţei de tranzacţionare înspre finalul sesiunii, în timp ce dolarul s-a întărit în raport cu yuanul chinez cel mai mult din ultimele săptămâni. 

Noua rundă de tarife va fi pe lângă prima anunţată, de 50 de miliarde de dolari pe bunurile chineze. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO