Business Internaţional

Încep să apară primele scenarii: vânzările de pantofi vor scădea cu 22,5% la nivel mondial, dar în Europa declinul va fi chiar mai puternic. Ce înseamnă asta pentru România? În loc de trei perechi de încălţări pe an, un consumator român îşi va mai permite şi cumpăra în medie doar două

România este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de pantofi din lume, încălţări scumpe şi din piele ce ajung peste graniţă.

România este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de pantofi din lume, încălţări scumpe şi din piele ce ajung peste graniţă.

Autor: Cristina Roşca

15.04.2020, 19:34 564

Retailul de încălţăminte de la nivel mondial va înregistra o scădere puternică în 2020 pe fondul pandemiei de COVID19, declinul urmând să sară de 22%, arată un studiu făcut de World Footwear, o organizaţie care studiază această piaţă şi înaintează an de an cifre privind consumul, producţia, impor­turile şi exporturile din fiecare ţară.

“Impactul pandemiei de Covid-19 asupra retailului de încălţăminte va fi unul puternic în 2020. Epidemia a lovit economia mondială în ansamblul său, iar sectorul de încălţăminte nu face execepţie”, spun analiştii World Foot­wear care au făcut un studiu pri­vind această piaţă. Ei spun că circa trei din patru respondenţi se aşteaptă ca în următoarele şase luni să existe un declin al vânzărilor de pantofi, ba mai mult, jumătate dintre cei chestionaţi vorbesc de o scădere a preţurilor. Estimările sunt cele mai pesimiste în Europa unde 90% dintre cei chestionaţi estimează scăderi ale volumelor de vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO