Business Internaţional

Începe cursa pentru putere în jocul Brexit: Cine sunt cei cinci politicieni care i-ar putea lua locul Theresei May

Începe cursa pentru putere în jocul Brexit: Cine sunt...

Autor: Iulian Tenchiu

24.05.2019, 16:31 1204

Premierul britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britani pe 7 iunie. Odată cu eliberarea funcţiei începe şi cursa pentru putere care ar putea redifini ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

Aceştia sunt cei cinci candidaţi, în topul Bloomberg, pentru ocuparea funcţiei de premier al Marii Britanii: 

Boris Johnson sau "Boris", aşa cum este cunoscut în lumea politică, este favoritul cursei pentru funcţia de premier. În vârstă de 54 de ani, a renunţat la Cabinet în semn de protest faţă de planul compromis al Theresey May, pe care l-a anunţat anul trecut.

Dominic Raab, în vârstă de 45 de ani, nu a fost foarte cunoscut până în momentul în care David Davis a devenit secretar Brexit în iulie 2018. După ce Brexitul a fost respins iniţial, Raab s-a concentrat pe imaginea sa şi pe viziunea proprie privind lărgirea oportunităţilor de care poate profita ţara sa.

Penny Mordaunt este cunoscută pentru participarea sa la emisiunea televizată „Splash”, unde a a îmbrăcat un costum de baie si a înotat pentru a strânge fonduri de caritate destinate districtului său. În vârstă de 46 de ani, Mordaunt este fiica unui rezervist al Marinei Regale, şi a fost prima femeie care a ocupat postul de ministru al forţelor armate, fiind promovată ulterior ministru al Apărării naţionale.

Michael Gove, în vârstă de 51 de ani, a fost pe prima pagină a publicaţiilor britanice, care l-au catalogat drep trădător, după ce acesta şi-a retras sprijinul pentru Boris Johnson şi s-a orientat către noi idealuri politice bazate pe tradiţionalism şi conservatorism.

Sajid Javid, în vârstă de 49 de ani este fiul unui şofer de autobuz imigrant, şi primul secretar de minoritate etnică din istoria postului de ministru al legii şi ordinii. Acesta se remarcă prin faptul că este un musulman pro-Israel şi liberal din punct de vedere social. De-asemenea s-a mai remarcat prin distanţarea sa de Theresa May, generată de felul în care aceasta a abordat problema imigraţiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO