Business Internaţional

Incident feroviar grav în Spania: Cel puţin o persoană a murit şi şase au fost rănite, după ce un tren a deraiat în Catalonia

Incident feroviar grav în Spania: Cel puţin o persoană...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

20.11.2018, 09:50 42

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi şase au fost rănite uşor marţi după ce un tren de navetişti a deraiat în localitatea Vacarisses, în apropiere de Barcelona, în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale căzute în ultimele zile, relatează cotidianul La Vanguardia.

În prezent, nu există informaţii cu privire la cauzele accidentului, dar protecţia civilă confirmă deja că există un mort şi şase oameni uşor răniţi, restul pasagerilor, aproximativ 150 de persoane, fiind nevătămate.

Un total de 14 echipaje de pompieri, 11 ambulanţe din cadrul sistemului medical de urgenţă (SEM) şi şapte echipaje ale poliţiei catalane contribuie la salvarea răniţilor şi transportarea pasagerilor la spitalele din apropiere.

De asemenea, a fost activată alerta Forrecat pentru situaţii de urgenţă în transportul pasagerilor după accident.

Ca urmare a acestui accident, în care două dintre cele şase vagoane ale trenului s-au răsturnat, circulaţia trenurilor a fost întreruptă între Terrassa şi Manresa, iar restul liniilor rulează cu întârzieri care pot depăşi 30 de minute.

Serviciul de transport public din Barcelona a postat pe contul său de Twitter că deraierea a avut loc la ora locală 06.15, ca urmare a unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au căzut în ultimele zile în Catalonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO