Business Internaţional

Încrederea în America lui Trump s-a evaporat: Ce se întâmplă când nimeni nu mai crede în cea mai mare superputere a planetei?

Încrederea în America lui Trump s-a evaporat: Ce se...

Autor: Eduard Ivanovici

05.07.2020, 21:38 1197

Majoritatea europenilor au o părere din ce în ce mai proastă despre Statele Unite în urma pandemiei de coronavirus, arată un sondaj realizat cu ajutorul a 11.000 de oameni din nouă ţări europene, potrivit CNBC.

De exemplu, peste 40% din respondenţii germani şi francezi au declarat că şi-au schimbat radical părerea despre Statelor Unite. La polul opus, Polonia şi Bulgaria au fost singurele ţări unde opiniile cetăţenilor au rămas relativ intacte, conform Consiliului European pentru Relaţii Externe (ECFR).

„Procentul respondenţilor care au simţit că Statele Unite au reprezentat un aliat cheie de-a lungul crizei a fost extrem de mic, cea mai mică proporţie fiind în Italia, cu 6%”, reiese din raportul Consiliului.

„Europenii nu sunt siguri pe cine se pot baza. După cum arată un sondaj ECFR din 2019, europenii preferă ideea conform căreia UE este suficient de puternică pentru a nu fi nevoită să-şi aleagă o tabără în eventualitatea unui conflict, însă într-un final, ar alege să se alieze cu Statele Unite. În prezent, încrederea europenilor în America lui Donald Trump a dispărut”

 Autorii raportului au spus că mulţi respondenţi s-au declarat „consternaţi” de felul în care Statele Unite au controlat criza generată de coronavirus la nivel global, cu toate că administraţia de la Casa Albă a negat în mod constant faptul că ar fi gestionat în mod greşit pandemia de COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO