Business Internaţional

Încrederea în zona euro a atins maximul ultimilor zece ani

Încrederea în zona euro a atins maximul ultimilor zece ani

Autor: Anca Olteanu

29.06.2017, 13:49 251

Indicele de încredere al consumatorilor şi al directorilor a crescut la 111,1 în iunie, de la 109,2 în mai, a anunţat, joi, Comisia Europeană. Acesta este cel mai mare nivel atins din august 2007.

Raportul vine la două zile după ce Mario Draghi, preşedintele BCE, a sugerat că ar putea modifica programul de stimul în contextul în care starea economiei se îmbunătăţeşte, dar a făcut apel la răbdare din cauza inflaţiei reduse.

Economia zonei euro a înregistrat cea mai mare extindere din ultimii şase ani, în al doilea trimestru, în contextul în care încrederea mediului de afaceri în Germania a atins un record, iar încrederea consumatorilor a crescut în Franţa.

Încrederea industriei a fost generată de aprecierea pozitivă a serviciilor, făcută de manageri, care sunt optimişti în legătură cu cererea în acest domeniu. Creşterea sentimentului de încredere la nivelul consumatorilor reflectă o apreciere a perspectivelor economice, a viitorului şomajului şi a economiilor pe care le vor face pe plan financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO