Business Internaţional

Încrederea sectorului de afaceri german, erodată de noua rundă de tarife comerciale

Încrederea sectorului de afaceri german, erodată de...

Autor: Catalina Apostoiu

25.09.2018, 00:00 73

Optimismul sectorului german de business a scăzut pe fondul intensificării războiului comercial dintre SUA şi China şi al turbulenţelor de pe pieţele emergente, relatează Bloomberg. Indicele atent urmărit al încrederii sectorului de business calculat de institutul Ifo a coborât la 103,7 în septembrie.

Din cauza dependenţei de exporturi şi a excedentului său comercial semnificativ, Germania este deosebit de vulnerabilă în faţa tensiunilor comerciale. Încrederea în scădere din cea mai mare economie europeană este o nouă dovadă ce susţine avertismentul preşedintelui Băncii Centrale Europene Mario Draghi că protecţionismul, volatilitatea de pe pieţele emergente şi turbulenţele financiare riscă să erodeze creşterea.

Totuşi, banca centrală germană s-a declarat încrezătoare că economia germană poate face faţă oricăror obstacole graţie cererii interne robuste şi pieţei solide a muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO