Business Internaţional

India a testat o rachetă balistică de tipul Agni-I capabilă să transporte focoase nucleare

India a testat o rachetă balistică de tipul Agni-I...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.02.2018, 10:23 116

Testul a avut loc la ora locală 8.30 (05.00, ora României). Racheta Agni-I (A) a fost lansată de pe insula Abdul Kalam, situată în statul indian Odisha.

”Este cea de-a optsprezecea versiune a rachetei Agni I”, a declarat un reprezentant al Ministerului indian al Apărării, adăugând că racheta are raza de acţiune de aproximativ 700 de kilometri.

Racheta Agni-I are o sistem de navigare specializat, care asigură atingerea ţintei cu un grad ridicat de acurateţe. În plus, racheta balistică are capacitatea de a transporta încărcături de 1.000 de kilograme, suficient pentru a fi încărcată cu focoase nucleare.

Testul balistic vine după o perioadă de câteva luni în care tensiunile dintre India şi China au crescut, existând o dispută teritorială între cele două state în privinţa unei suprafeţe de teren din Himalaya. De asemenea, testul balistic al Indiei vine pe fondul tensiunilor cu Pakistanul, ţară care deţine focoase nucleare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO