Business Internaţional

India, Statele Unite şi Brazilia au înregistrat peste jumătate din cazurile cu coronavirus la nivel global. În aceeaşi zi, OMS a raportat cel mai mare număr de infecţii de la începutul pandemiei până acum

India, Statele Unite şi Brazilia au înregistrat peste...

Autor: Eduard Ivanovici

15.09.2020, 15:04 162

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înregistrat duminică 308.000 de cazuri cu coronavirus, cel mai mare număr de infecţii de la începutul pandemiei până acum. Noul record a întrecut cele 306.857 de infecţii raportate pe 6 septembrie, notează Business Insider.

Trei ţări – India, Statele Unite şi Brazilia – numără peste jumătate din totalul cazurilor. India a înregistrat 94.300 de infecţii, în timp ce SUA şi Brazilia au raportat 45.500 şi, respectiv, 43.700 de cazuri.

Până acum, s-ar raportat la nivel global 29.475.000 de infecţii cu coronavirus şi peste 933.000 de decese, potrivit Worldometers.

Statele Unite, cu 6,7 milioane de cazuri, a înregistrat o scădere în ceea ce priveşte numărul de infecţii din ultimele zile, însă experţii cred că unele regiuni ale ţării se pot confrunta cu creşteri masive odată cu redeschiderea campusurilor universitare.

De asemenea, OMS a avertizat că situaţia din unele ţări europene s-ar putea agrava în luna octombrie pe măsură ce decesele cauzate de COVID-19 continuă să crească.

Zilele trecute, Franţa a raportat 10.000 de cazuri pentru prima dată de la începutul pandemiei. În Austria, cancelarul Sebastian Kurz a avertizat că ţara se poate confrunta cu al doilea val de infecţii şi a înăsprit măsurile cu privire la purtarea măştilor faciale. Între timp, autorităţile din Anglia au interzis adunările cu peste şase persoane, atât în locurile publice cât şi în cele private.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO