Business Internaţional

Indicele bursei de la Frankfurt, DAX, în cădere cu 3,32%. Bursele europene înregistrează pierderi de peste 2%. Americanii se pregătesc să vândă

Indicele bursei de la Frankfurt, DAX, în dădere cu 3,24%. Bursele europene înregistrează pierderi de peste 2%. Americanii se pregătesc să vândă

Autor: Adrian Voicu

18.08.2011, 13:47 972

Bursele europene au o zi cu declinuri puternice, cea mai mare cădere fiind înregistrată de bursa germană, al cărei indice a coborât la mijlocul zilei cu 3,32%.

Indicele bursei franceze CAC 40 a scăzut de asemenea, declinul fiind de 2,67%, în timp ce indicele bursei din Londra, FTSE 100 a pierdut 2,13%.

Chiar şi piaţa americană se pregăteşte pentru încă o cădere, indicii futures al bursei de la New York înregistrând declinuri de peste două procente. Indicele futures S&P 500 a coborât cu 2%, în timp ce indicii futures Dow Jones şi Nasdaq 100 au avut un declin de 1,5% şi respectiv 2,2%.

Căderea vine pe fondul estimărilor băncii Morgan Stanley, care şi-a revizuit în scădere perspectiva de creştere a economiei mondiale pentru 2011, de la 4,2% la 3,9%. Pentru anul următor estimează că creşterea economică va fi de 3,8%, în scădere faţă de o estimare anterioară de 4,5%.

Analiştii băncii consideră că SUA şi Europa sunt "periculos de aproape de recesiune". "Erorile recente în stabilirea politicilor, în special răspunsul încet şi insuficient al Europei la criza datoriilor suverane şi drama din jurul discuţiilor privind creşterea nivelului de îndatorare în SUA, au afectat pieţele financiare şi a erodat încrederea mediilor de afaceri şi a consumatorilor", se mai arată în comunicatul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO