Business Internaţional

Indicele Dow Jones a crescut la nivelul record de 29.000 de puncte

Indicele Dow Jones a crescut la nivelul record de 29.000...

Autor: Departamentul Economic

11.01.2020, 12:44 74

Indicele bursier Dow Jones a crescut în ultima şedinţă a săptămânii în jur de 40 de puncte, pentru a trece de 29.000 de puncte pentru prima dată, dar nu a putut susţine creşterea şi a încheiat ziua în scădere cu 133 de puncte, sau cu 0,5%, relatează CNN.

Un mesaj al preşedintelui Donald Trump remarcă creşterea cu 11.000 de puncte a indicelui de la alegerea sa, adăugând că vor veni vremuri şi mai bune.

"De fiecare dată când piaţa depăşeşte un număr rotund apare un efect pozitiv asupra psihologiei investitorilor", spune Chris Zaccarelli, director de investiţii la Independent Advisor Alliance.

Toţi cei trei indici bursieri majori din SUA au atins niveluri recorduri, dar ân ansamblu ziua bursieră nu a fost tocmai plăcută.

S&P 500 a terminat cu 0,3% mai mic iar Nasdaq Composite a scăzut, de asemenea, cu 0,3%.

Acţiunile au avut un început de an nu prea bun, pentru că temerile unui conflict militar între Statele Unite şi Iran au afectat pieţele în ultimele câteva zile. Între timp, speranţele pentru semnarea, săptămâna viitoare, a primei faze a acordului comercial dintre America şi China au ajutat la creşterea preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO