Business Internaţional

Industria chineză revine la viaţă: Marii producători auto îşi reorientează atenţia asupra Chinei, de vreme ce vânzările de vehicule electrice au crescut cu 60% în septembrie

Industria chineză revine la viaţă: Marii producători...

Autor: Eduard Ivanovici

13.10.2020, 13:22 189

Industria auto din China şi-a continuat recuperarea în luna septembrie în condiţiile în care vânzările de vehicule electrice au crescut cu aproape 60% faţă de aceeaşi lună din 2019, potrivit Financial Times.

Per total, vânzările de maşini au crescut cu 13% în septembrie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, spune Asociaţia Chineză a Producătorilor de Automobile. Rezultatele au fost alimentate de o creştere de 40% în ceea ce priveşte vânzările de camioane, autobuze şi alte vehicule comerciale.

Recuperarea PIB-ului chinez i-a determinat de marii producători auto să îşi îndrepte atenţia asupra consumatorilor din China pentru a-şi creşte vânzările. În cadrul China Auto 2020, primul eveniment de acest fel de la începutul pandemiei până în prezent, executivii din industrie au lăudat recuperarea economiei chineze şi au continuat promovarea noilor modele electrice.

La începutul anului, coronavirusul a lovit puternic piaţa auto chineză, cea mai mare la nivel mondial. Vânzările au scăzut cu aproape 90% în februarie, într-un moment în care sectorul semnala creşteri după o perioadă proastă de aproximativ doi ani.

Totuşi, subvenţiile oferite de guvern cumpărătorilor şi încrederea câştigată odată cu scăderea numărului de infecţii de-a lungul ţării au alimentat recuperarea sectorului, înregistrându-se creşteri semnificative ale vânzărilor de vehicule comerciale şi maşinilor de lux.

Săptămâna trecută, Volkswagen anunţa o investiţie de 15 miliarde de dolari în piaţa vehiculelor electrice în următorii patru ani. Grupul german plănuieşte să investească suma pentru a proiecta şi dezvolta 15 modele electrice pentru piaţa auto din Beijing până în 2025.

În prezent, maşinile electrice reprezintă doar 5% din total vânzărilor auto din China, însă guvernul speră să ridice numărul la 25% în următorii patru ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO