Business Internaţional

Industria de outsourcing din România nu se dă bătută: În 2024, cei mai mari zece jucători din piaţă au avut peste 20.000 de angajaţi, în creştere cu circa 7% faţă de anul precedent

Cătălin Iorgulescu, vicepreşedinte al ABSL: În România, industria are încă potenţial de creştere, chiar dacă aceasta va înregistra un ritm mai lent din cauza maturităţii pieţei şi a unei competitivităţi ridicate la nivel mondial şi regional.

Cătălin Iorgulescu, vicepreşedinte al ABSL: În România, industria are încă potenţial de creştere, chiar dacă aceasta va înregistra un ritm mai lent din cauza maturităţii pieţei şi a unei competitivităţi ridicate la nivel mondial şi regional.

Autor: Ramona Cornea

10.06.2025, 08:30 1292

♦ „Industria are încă potenţial de creştere, chiar dacă aceasta va înregistra un ritm mai lent din cauza maturităţii pieţei şi a unei competitivităţi ridicate la nivel mondial şi regional“ ♦ „Planificăm recrutarea a peste 200 de persoane în acest an. Creşterea vine atât din extinderea activităţilor curente, cât şi din preluarea unor noi responsabilităţi în cadrul centrului regional“.

În 2024, industria serviciilor externalizate din România a continuat să funcţioneze ca un motor important de angajare. Cei mai mari zece jucători din sector au depăşit pragul de 20.000 de angajaţi, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent, semn al unei pieţe mature, dar încă dinamice, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la companii şi de la Ministerul Finanţelor.

„În România, industria are încă potenţial de creştere, chiar dacă aceasta va înregistra un ritm mai lent din cauza maturităţii pieţei şi a unei competitivităţi ridicate la nivel mondial si regional“, a spus pentru ZF Cătălin Iorgulescu, vicepreşedinte al ABSL (Asociaţia Business Service Leaders în România), într-un răspuns pentru realizarea anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie.

De asemenea, el spune că România are încă atuuri solide în atragerea de investiţii în outsourcing: o pondere relativ mică a angajaţilor din industrie în totalul populaţiei active – 2,5% comparativ cu 3,5% în Cehia sau Bulgaria – precum şi un bazin educaţional mare, care se situează pe locul al doilea în regiune după Polonia în ceea ce priveşte numărul de studenţi. La acestea se adaugă cele 24 de oraşe cu peste 100.000 de locuitori şi cel mai mare procent de vorbitori de franceză, italiană şi spaniolă din Europa Centrală şi de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro