Business Internaţional

Industria petrolului are nevoie de 500 miliarde de dolari pentru a face faţă scăderii preţurilor

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: CătăIina Apostoiu

28.08.2015, 00:00 591

Într-un moment în care preţul petrolului se menţine la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani, producătorii din sector se văd nevoiţi să găsească 500 miliarde de dolari pentru a-şi plăti datoriile, iar unii ar putea eşua, scrie Bloomberg.

Numărul obligaţiunilor companiilor din sectorul petrolier şi al gazelor al căror randament a depăşit 10%, nivel ce semnalează probleme, s-a triplat în ultimul an, astfel încât 168 de companii din America de Nord, Europa şi Asia deţin astfel de datorii. Raportul datorie netă/câştiguri se situează la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.

Plăţile în contul datoriilor vor creşte în restul deceniului, în condiţiile în care datorii de 72 miliarde de dolari ajung la scadenţă în acest an, 85 miliarde de dolari în 2016 şi 129 miliarde de dolari în 2017. Dacă preţul petrolului se va menţine la aproximativ 40 de dolari pe baril, schimbările din sector ar putea fi profunde, afirmă Kimberly Wood, partener al Norton Rose Fullbright din Londra. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO