Business Internaţional

Industria transportului aerian dă semne de revenire: Compania americană Delta majorează salariul angajaţilor cu 5%, în timp ce propune o creştere de 18% pentru piloţi

Industria transportului aerian dă semne de revenire:...

Autor: Valeriu Dănilă

08.02.2023, 11:59 108

Delta Air Lines majorează salariile angajaţilor cu 5%, pentru a doua oară în mai puţin de un an, deoarece revenirea bruscă a călătoriilor sporeşte profiturile transportatorului, iar piaţa muncii din SUA tensionată, scrie CNBC.

„Având în vedere mărimea pierderilor pe care le-am suferit în timpul pandemiei, inclusiv o pierdere de 1 miliard de dolari în primul trimestru al anului trecut, aceasta este cu adevărat o realizare remarcabilă”, a scris CEO-ul Ed Bastian într-o notă adresată personalului. „Sunt încrezător că în lunile şi anii următori, cultura noastră de înaltă performanţă ne va duce la noi culmi şi că fondul de salarii va continua să crească.”

Delta a spus că noile majorări intră în vigoare la 1 aprilie şi se aplică lucrătorilor la sol şi însoţitorilor de bord.

Creşterile salariale nu se aplică însă şi piloţilor, care votează o nouă propunere de contract care include creşteri de 34% pe patru ani. Dacă ar fi ratificat, piloţii ar primi majorări de 18% la data semnării.

Delta a înregistrat un profit de 1,32 miliarde de dolari anul trecut, recuperându-se de la o pierdere record de peste 12 miliarde de dolari în 2020, în perioada pandemiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO